Четвъртък, 24 Май 2018
Четвъртък, 24 Май 2018

И Прокопиев, като Трайков, гневен и невинен

И Прокопиев, като Трайков, гневен и невинен

„В същността си "обвинението" е клевета, която приравнява прокуратурата на обикновен инструмент за репресия“, казва  Прокопиев в позиция относно обвинението на прокуратурата

На редакционната поща на News.bg се е получила позиция на бизнесмена Прокопиев, в която обвинението на прокуратурата се определя като "абсурдно и нелепо". Той заявява категорично, че обвинението няма нищо общо нито с фактите, нито с правото.

"От постановлението на прокуратурата не разбрах, а и следователят не можа да ми обясни с какво съм помогнал на бившият финансов министър Симеон Дянков, нито какво конкретно съм извършил по сделката за борсова приватизация на ЕВН. Всъщност по тази сделка аз нищо не съм извършил", заявява Прокопиев.

Според позицията му, мотивите с този фарс два месеца преди предстоящите избори, са прозрачни и напълно политически, а в същността си "обвинението" е клевета, която приравнява прокуратурата на обикновен инструмент за репресия на опонентите на корупционното статукво в страната, подобен на кафявите медийни бухалки.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар