Понеделник, 21 Май 2018
Понеделник, 21 Май 2018

Невиждано разточителство! Ердоган изсипал 20 млн. евро, за да купи изборите у нас

Пари били раздавани в джамиите и чрез имамите, които са на заплата на турския Дианет

Баснословната сума от 20 млн. евро изсипал турският президент Ердоган за изборите у нас с надеждата да вкара ДОСТ в парламента. Това съобщиха за Епицентър.бг източници от службите, които засякоха част от каналите за купуване на гласове у нас.

В разгара на кампанията полицията разби схеми за раздаване на хранителни стоки на гласоподаватели от ДОСТ в градовете Добрич, Търговище, Силистра, Кърджали. При специализирана операция на полицията под ръководството на прокуратурата в Добрич бяха намерени 970 торби за гласоподаватели с хранителни стоки, на които на мястото на подателя на хартия бе изписано името на ДОСТ. В Тръговище бе същото – на мястото на подател се четеше ДОСТ.

Освен пакетите с ориз, макарони и леща в торбите били сложени и по 100 евро.

Пари, за да се гласува за ДОСТ, били раздавани в джамиите и чрез имамите, които са на заплата на турския Дианет. Затова от уста на уста в Кърджали се говори, че парите на Ердоган, хвърлени по изборите у нас били между 50 и 80 милиона лева!

Наистина най-голям финансов ресурс бил отделен за Кърджали, където ДОСТ успя да отцепи 20 000 гласа от ДПС. Още в началото на предизборната кампания, при акция на МВР в Кърджали бяха задържани 400 торби с храна, които местната организация на партията на Местан е раздавала на избиратели. Въпреки, че държавните институции реагирахаа остро на откритата намеса на ислямистка Турция във вътрешните ни работи, турският посланик Сюлейман Гьокче продължи да агитира за ДОСТ, а Местан и Орхан Исмалиов пробваха да купуват избиратели в цялата страна с пакети храна.

Полицията и службите бяха на крак по време на кампанията, но не успяха да разбият всички канали, по които течеше финансирането за ДОСТ на българска територия. Поне 4-5 склада с храна за подкупване на гласоподаватели са останали неразкрити от спецполицаите. Денонощно по селата в Кърджалийско шетали емисари от Турция, които са раздавали пари на ръка и пакети с продукти.

Освен това на хората било внушавано, че ДПС е „гяурската партия“, а „партията на Турция е ДОСТ“. Цели села били насъсквани срещу ДПС и персонално срещу Ахмед Доган.

Една от „опорните точки“ в кампанията на ДОСТ била, че „България няма армия и ако иска, Ердоган може да стигне за 72 часа до София и тогава Кърджали ще стане турска територия“.

Из цяло Кърджалийско непрекъснато обикаляли няколко микробуса, от които мощно звучал „еничерският химн“ на ДОСТ. „Само бензина на тези микробуси струва колкото пенсиите на всички жители в региона“, изчислиха експертите. „Брутална и агресивна беше кампанията на ДОСТ“, посочи кандидат-депутат от друга политическа сила.

Натискът върху българските избиратели в смесените райни е бил наистина жесток. За първи път сме свидетели на такова силово вмешателство във вътрешните ни дела от страна на чужда държава.

„Щом Ердоган е хвърлил 20 милиона за една партийка у нас, представете си колко е важно за него тази партия да влезе в българския парламент“, коментират спецченгетата. „Турският президент обаче заложи на куц кон, защото милионите му отидоха нахалост“, казват от ДАНС.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече е сезиран за антиконституционния характер на ДОСТ. Партия АБВ настоява да се отнеме регистрацията на партията – нещо, което Епицентър.бг поиска още в началото на кампанията, когато станахме свидетели на откритата агитация за ДОСТ от страна на турски министри и на самия Ердоган.

Оставете коментар