Понеделник, 18 Юни 2018
Понеделник, 18 Юни 2018

Васил Иванов: Наложиха ми цензура, защото снимах материали за нагласени обществени поръчки и кметове от ГЕРБ!

Васил Иванов: Наложиха ми цензура, защото снимах материали за нагласени обществени поръчки и кметове от ГЕРБ!

Васил Иванов и Слави Трифонов дадоха обща пресконференция. Слави съобщи, че довечера пуска разследващ материал посветен на Валери Симеонов!

"Преди няколко дни с мен се свърза журналиста Васил Иванов и ми каза, че е цензуриран от Нова ТВ. След разговор с него, аз се съгласих да говори при мен и го поканих в Шоуто."

С тези думи Слави Трифонов откри общата пресконференция с уволнения от Нова ТВ журналист Васил Иванов.

"Само тази пролет шефката на новините на НТВ Дарина Сарелска ми е спряла поне 4-5 материала", каза още в началото Иванов. 

Той разказа: "След 2015 година, когато ГЕРБ спечелиха изборите, започнах да снимам материали за нагласени обществени поръчки и кметове. Веднага Дарина Сарелска ми наложи цензура, като каза, че подобни теми не ни интересуват. Няколко пъти се разправях със Сарелска, но нищо не се промени."

Иванов пусна запис със своя колега Марин Николов, в който Николов потвърждава думите му и казва: "Странни и нелогични са забраните на Сарелска и ръководството на Нова. И на мен ми забравяват да снимам материали за кметове и обществени поръчки."

Журналистът даде пример за цензура, материал по който работил преди време. Разследването било посветено на кмета на Неделино, който в момента е подсъдим. Същият имал огромен замък в Неделино и бил разработван от ДАНС по времето на снимките.

"Заедно със Силва Зурлева дори дадохме показания в ДАНС. Там една служителка показа и на двама ни, че кметът е имал къртица в телевизията и ни посочи името на Дарина Сарелска. Зурлева ми забрани да кажа на директора на Нова ТВ Дидие Щосел за случката."

Иванов пусна запис със Силва Зурлева, в който се чува как Зурлева казва, че дори Дидие Щосел да разбере, че Сарелска е шпионин, нищо в работата и самата телевизията няма да се промени.

Недялко Живков Славов - депутат от ГЕРБ

Той показа снимка на депутата от ГЕРБ Недялко Живков Славов, който пък се оказа девър на шефката на новините на Нова ТВ. С този факт Иванов намекна, а и обясни, защо Сарелска е толкова постоянна в цензурирането на новини, свързани с корупция на хора от партията на Борисов.

Васил Иванов определи Сарелска като "натегачка комсомолски тип".

Дарина Сарелска - Директор на отдел „Новини и актуални предавания“ в Нова ТВ

Иванов разказа още, че има десетки негови заснети материали, които се намират във "фризера" на Нова ТВ, без да има шанс те да бъдат излъчени. Той каза, че кмет от ГЕРБ дори го е заплашвал с името на Бойко Борисов.

Той допълни, че преди 2 седмици е заснел съдия, който разказва за корупция в съда, но разследването му отново е било спряно.

В края на пресконференцията Слави Трифонов съобщи, че довечера ще пусне разследващ материал посветен за Валери Симеонов. 

"Елате да гледате. Материалът е дело на моя екип. Каня всички ви за да не се налага утре да давам нова пресконференция", заключи Трифонов.

NBOX.BG

 

 

 

 

 

 

Оставете коментар