Вторник, 19 Юни 2018
Вторник, 19 Юни 2018

Арестуваха зетя на областния управител на Разград с кокаин!

Арестуваха зетя на областния управител на Разград с кокаин!

Фикри Хамид е зет на Гюнай Хюсмен Хюсмен, който освен, че от днес е нов областен управител на Разград, е и най-богатия фермер в района с усвоени милиони левове от европейски програми

Зетят на новия областен управител на Разград Гюнай Хюсмен Хюсмен е бил арестуван на 27.04, съобщава бюлетина на МВР.  
 
26 годишен Фикри Хамид е управлявал автомобил BMW, когато е бил спрян за проверка от полицията. Той е отказал кръвна проба и е бил задържан за 24 ч. След направената проверка и тестове в кръвта на Хаким е било установено наличието на кокаин. По случаят предстои дело.
 
Нека припомним, че днес Министерският съвет назначи двадесет и двама областни управители, освобождавайки досегашните. Голяма част от областните се завръщат на постовете от предишния кабинет на Борисов, след като служебният кабинет ги освободи преди няколко месеца.

Изненадата в списъка от днес обаче е народният представител в 43-ото Народно събрание Гюнай Хюсмен, който според решението ще оглави областната администрация в Разград. Хюсмен влезе като депутат от ДПС, но бе изключен от партията, защото влезе с преференциален вот и дори разигра джип в томбола за гласоподавателите си в Исперих. В предишния парламент той гласува с ГЕРБ и намери място в листата с кандидат-депутатите на партията на Бойко Борисов.

Кой всъщност е новият областен управител на Разград Гюнай Хюсмен?

47-годишният Гюнай Хюсмен е влиятелен човек в Исперих, бивш кмет на града. За него се говори, че е най-богатият човек в Лудогорието.

По официални данни от 2012-а Гюнай Хюсмен е реализирал 17 298 лева доходи от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност, а съпругата му - 7458 лева. Двамата са получили от наем още 11 961 лева, пише Блиц.

През 2011 година Гюнай Хюсмен е получил 355 775 лева дивиденти от „Север агро“ ЕООД и още 110 935 лева от „Караджа - Фаг“ ООД. Той е вписал и още 41 046 лева рента за земеделска земя. По същото приходно перо съпругата му е получила 22 130 лева.

Семейство Хюсмен притежава над 3000 дка гора по поречието на река Крапинец на 2-3 километра от Историко-археологическия резерват "Сборяново", ниви в селата Лъвино и Драгомъж. Фирмата „Север агро” ЕООД се занимава не само със земеделие, но и с животновъдство и хотелиерство. Хюсмен отглеждали 600 пчелни кошера, държат едно от най-красивите места за отдих в региона – „Замъкът”.

Гюнай Хюсмен е спонсор на шампионския отбор по футбол за област Разград 2012/2013 – „Хановете”.

Животът на мастития бизнесмен и общинар обаче съвсем не е безоблачен. През 1999-а Хюсмен става кмет на Исперих и в качеството му на такъв в продължение на 13 години го съдят за длъжностно престъпление по 6 обвинения, които едно по едно отпадат. Накрая остава едно – за продажбата на три общински апартамента, по което след десетилетна битка Търговищкият окръжен съд го оправдава.

През 2009-а ченгета тарашат къщата на брат му – Гюрджан Хюсмен, за незаконно оръжие, открито в изоставена постройка. Според запознати атаката била насочена не толкова срещу малкия брат, колкото срещу Гюнай. През същата година през една петъчна вечер е обран с взлом офис на фирмата му. Откраднати са заплатите на работниците на бизнесмена. Инцидентът става в навечерието на Общинската изборна конференция на ДПС-Исперих. На другия ден Гюнай Хюсмен е преизбран на поста, но го чака нов голям скандал. Случва се инцидент с натравянето на 35 деца в Исперих от питейна вода, за което обвиниха кравефермата на бизнесмена – от РДНСК и Административен съд-Разград се произнасят, че имало изтичане на фекалии от спукано съоръжение. Върховният административен съд обявява обора за 342 крави за незаконен и го събаря.

През 2013-а обаче бизнесменът спечели дело срещу РДНСК, осъди и прокуратурата за несправедливо обвинение. Присъденото му обезщетение от 60 000 лева обаче и до днес не било изплатено - Темида не признава, че дълголетните разследвания срещу Гюнай Хюсмен са навредили на бизнеса му, както и на доброто му име.

Според източници на NBOX.BG новият областен на Разград е един от хората усвоили милиони левове от европейските програми за земеделие през последните години.

Снимка на корицата: Гюнай Хюсмен в 43-тото Народно събрание

NBOX.BG

Оставете коментар