Неделя, 19 Август 2018
Неделя, 19 Август 2018

САМО В NBOX.BG! Готвели показен арест на Веселин Марешки седмица преди изборите през март!

САМО В NBOX.BG! Готвели показен арест на Веселин Марешки седмица преди изборите през март!

Настоящият заместник шеф на парламента бил обект на разследване от няколко правоохранителни служби, включително и чужди, твърдят източниците ни 

Само седмица преди парламентарните избори през март е бил подготвян показен арест на настоящия заместник председател на Народното събрание Веселин Марешки, научи NBOX.BG от свои проверени източници. 

Бизнесменът от Варна, който чрез популизма си се озова в парламента, е трябвало да бъде задържан показно, а видеото от ареста му разпространено чрез медиите, научи още сайта ни. 

В продължение на месеци Марешки е бил обект на сериозно разследване в което са влизали спецове от ДАНС, ГДБОП, Специализираната прокуратура и поне още една чужда партньорска служба, разказват пред NBOX.BG полицаи.

Според тях буквално дни преди 26 март, когато се проведоха насрочените от президента Румен Радев предсрочни парламентарни избори, е било вето решение "бензинджията-аптекар" да не бъде арестуван преди вота.

Източниците ни твърдят още, че самият Марешки перфектно знаел за готвеното задържане и всячески лобирал и въздействал, то да не се състои. По повод разследването срещу него той говорил с няколко висши фактори в държавата и службите, опитвайки се да ги убеди в своята невинност.

"Молил се е и дори се мъчил да сключи няколко политически сделки с различни лица за да гарантира свободата си", разказва пред NBOX.BG висш полицай от службите.

По думите му, Марешки е бил разследван по няколко направления - ДДС, контрабанда и пране на пари. 

Вчера пък излезе информация, че лидерът на "Воля" е задлъжнял до шия!

Само по един договор бизнесменът-политик и съпругата му са солидарни длъжници за 4 000 000 лева, поръчителство на двамата по договори за 4 милиона евро, за 11 млн. евро и 7,6 милиона лева.

Задължения в многомилионни размери, акционерни участия в 93 компании плюс ценни книжа за милиони левове и солидни вземания са описани в декларацията по публичния регистър на зам.-председателя на Народното събрание Веселин Марешки, публикувана на сайта на Сметната палата.

NBOX.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар