Неделя, 22 Април 2018
Неделя, 22 Април 2018
Демонтажът на последната пластика от паметника до НДК е временно спрян

Демонтажът на последната пластика от паметника до НДК е временно спрян

Това коментира днес председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков по повод палежа при паметника край НДК

Според думите му, цената ще е реална опасност за здравето на случайно преминаващи граждани и щети за стотици хиляди левове. Документи от 80-те години на миналия век и експертизи от 2003 и 2011 г. категорично показват, че конструкцията е компрометирана, след като още при строителството й са направени пропуски и е останала недовършена.

Решението на Столичния общински съвет е скулптурите да се демонтират внимателно, за да бъдат запазени и спасени, въпреки компрометираната конструкция. На този фон коктейлите със запалителна течност ясно показват разликата в подходите и ценностните позиции, каза шефът на СОС.

Заради истината е важно да се знае, че решението на Столичния общински съвет за демонтажа беше взето през 2014 г. За тези две години нито един инициативен комитет не се ангажира със запазването му, както това не се е случило и през целия период на неговото същестуване. За сметка на това днес се прави опит той да остане в този си вид с коктейли "Молотов" и палеж, коментира още Елен Герджиков.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар