Сряда, 20 Юни 2018
Сряда, 20 Юни 2018

"Плажната война" между Валери Симеонов и Николина Ангелкова върви към кулминацията си

"Плажната война" между Валери Симеонов и Николина Ангелкова върви към кулминацията си

Патриотът иска да овладее плажовете в Слънчев бряг, косвени врагове в тази му битка са още ДНСК и МРРБ

Може би именно през следващата седмица, започналата наскоро война между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова, ще достигне своята кулминационна точка.

Формален повод за нея стана желанието на Симеонов да изгони "групировките" от концесиите на плажовете в Слънчев бряг, а според запознати, неформален такъв, е желанието му той сам да сложи ръка на някой от най-апетитните парчета плажна ивица по югоизточната граница на България.

Бургазлията чувства района като своя лична губерня и смята, че има пълното право да контролира и управлява въпросите с концесионирането на плажове в района на Бургас.  

Миналата седмица той нападна Николина Ангелкова с аргумента, че от Министерство на туризма отказвали да му предоставят схема на плажовете. Ето какво заяви тогава той:

"Поисках схема на плажовете, на по-знакови плажове, от Министерството на туризма. Днес изтече срокът, но не ми ги дават. На мен, вицепремиера, не ми се предоставят схемите на плажовете, защото били търговска тайна. Обвинявам министър Ангелкова, че не ми дава тези планове. Какви са тези тайни договори с концесионери. Аз какъв съм, да не съм от Намибия или Ботсвана, коментира той. От МРРБ получих съдействие в кавички, благодарение на което, на шефката на ДНСК на цяла България, почна да ме убеждава писмено, че един обект от декар и 300 е преместваем обект", каза Валери Симеонов. 

"Смешни средства получава държавата от концесията на плажовете - 8 милиона на година. А там непрекъснато се демонстрира нарушение на закона. По крайбрежната алея на Слънчев бряг вие стотици метри не можете да видите морето, защото има чаршаф-пазари и сергии, от които печели концесионера на плажа. За това отговорност носи министерството и общините", допълни още тезата си вицепремиерът.

С изказването си той вкара във войната, като свои нови врагове, още шефката на ДНСК Мила Гечева, както и министерството на регионалното развитие и благоустройството.

"Ще видите, че до дни Симеонов отново ще подхване темата. Той има свои хора по черноморието, които е инструктирал и внимателно подготвил. Целта им една - да получат концесиите на определени апетитни плажове в региона", коментира пред NBOX.BG човек от кухнята на тези битки в Бургас. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар