Сряда, 15 Август 2018
Сряда, 15 Август 2018

Безскрупулният Ангел Ангелов от "Градус" продължава да трови безнаказано цяла Нова Загора

Безскрупулният Ангел Ангелов от "Градус" продължава да трови безнаказано цяла Нова Загора

Същият стана известен и с първият български концлагер за норки

Вчера новозагорци излязоха на поредния протест срещу завода за биогаз в града. Той е собственост на чорбаджията на пилета "Градус" Ангел Ангелов.

Протестиращите блокираха главния път от града към магистрала „Тракия” и така затрудниха движението, като шествието им продължи час.

Кремена Петрова, която бе сред организаторите на протеста в Нова Загора каза, че откакто заводът работи - от 3 години дишането в града е трудно.

Проверка на NBOX.BG пък доказа, че в района на предприятието има отвратителна миризма, която превръща живота на хората в пълен ад.

Досега няколко пъти са правени подписки, в които са участвали над 2000 души. Водена е кореспонденция с всички отговорни министерства, но проблемът продължава.

Общинският съвет е създал специална комисия, която също е изготвила доклад. Досега регионалната екоинспекция е проверявала инсталацията 22 пъти.

Наказателните постановления обаче са паднали в съда, а от завода казват, че спазват всички законови изисквания. Имат пречистващи съоръжения и биофилтър.

Хората обаче твърдят, че миризмите са почти постоянни. Докладът на комисията към Общинския съвет ще бъде изпратен до премиера и президента.

Нека припомним, че на 21.09.2014 лично премиерът Бойко Борисов откри в Нова Загора инсталация за биогаз. Тогава той каза, че се радва, че този град се развива и се отварят нови работни места, като допълни, че целта на политиката на ГЕРБ е да създава условия на бизнеса да работи... "

Днес гражданите на града пък питат министър председателя, "уважаеми г-н Борисов помните ли миризмата? Ако не, защо не дойдете на гости за седмица". 

Ангел Ангелов е един от най-мастите бизнесмени на прехода. Той е близък приятел с Цветан Цветанов и е редовен посетител в някой от най-баровските хотели на столицата. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар