Неделя, 21 Октомври 2018
Неделя, 21 Октомври 2018

Ревизоро: Продават нелегално гориво от водоноски

Ревизоро: Продават нелегално гориво от водоноски

Има странни превозни средства, половината от които са регистрирани като водоноски, преносители на мляко, за лични нужди, а тези камиони прекарват гориво

Това обяви бившият шеф на Агенция "Митници" и настоящ депутат от "Обединени патриоти" Емил Димитров - Ревизоро, който коментира контрабандата на горива. Според него всеки трети литър гориво в България е без платен акциз.

Днес Главният прокурор Сотир Цацаров ще обсъди с депутатите от Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата проблемите с нелегалния внос на горива и лекарства.

Ревизоро не пропусна да благодари на Цацаров, че се е съгласил на това изслушване, тъй като по закон не е длъжен на това.

 "Днес, когато дойде главният прокурор, мисля да му покажа къде са тия колонки, от които се точат горива. Те са в цялата страна и са стотици. За една година бяха засечени към 54-56 кораба с горива, които не е трябвало да бъдат разтоварени на българско пристанище", коментира Димитров.

Депутатът уточни, че пристанището е Варна, а корабите идвали предимно от Гърция и в последно време от Турция.

"По-добре да си мълчим, защото иначе глобите са огромни, а към момента няма нищо доказуемо. Ние сме благодарни, че ще дойде главният прокурор. Тук в тая държава само той и премиерът могат да свършат нещо, отбеляза Димитров. 

Цацаров ще бъде питан и за далавери с лекарства.

Не може да откраднеш 60 000 лева от банкомат и 300 души да идат да ги издирват, а някакви бандити влизат в склад за лекарства и да откраднат лекарства за 800 000 лева. Вие вярвате ли, че това е възможно – да се откраднат точно най-скъпите лекарства – по 6-7 хил. лева, попита риторично Димитров.

Какъв е механизмът във времето, в което са откраднати лекарства, от къде да знаем къде са тия лекарства сега, дали са пласирани в аптеките и какво е състоянието им, възмутен е депутатът.

На въпроса дали отношението му отразява конфликта между него и депутата Веселин Марешки (известен с бизнеса си с лекарства), Димитров отговори така: 

"Единствената заслуга на Марешки е, че рейтингът на парламента падна. Едно време Марешки като вървеше във Варна, те птичките пееха, слънцето грейваше, влиза в морето, затопля водата, чудеса се случват. Сега като дойде в София хората са нещастни и рейтингът падна. Всичко, което се е случвало преди години, няма какво да го гледаме. Той сега е зам.-председател на парламента."

Не съм видял нито един акт на НАП и на Агенция "Митници" относно бизнеса на Веселин Марешки – ще питам и по тази тема, добави депутатът с прякор Ревизоро. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар