Сряда, 17 Октомври 2018
Сряда, 17 Октомври 2018

Скандал с две ловджийски дружинки! Застреляха три елитни кучета край Бели Извор

Скандал с две ловджийски дружинки! Застреляха три елитни кучета край Бели Извор

Ловците от Бели извор започнали да викат кучетата си, но без успех, не се чувал никакъв лай. При оглед на района мъжете намерили труповете на две от трицветните гончета.

Ловна дружинка е разстреляла три от кучета на други авджии, оплака се в редакцията на BulNews.bg  един от потърпевшите ловци Николай Ангелов. Инцидентът е станал вчера сутринта в района на врачанското село Бели извор в местността „Бабина падина“. Докато дружинката на селото била на лов в района си, в съседство ловували и други авджии от 6-та врачанска дружинка.

Според потърпевшите в района били само двете групи мъже. Всичко било спокойно, докато по едно време не се чули множество изстрели. Ловците от Бели извор започнали да викат кучетата си, но без успех, не се чувал никакъв лай. При оглед на района мъжете намерили труповете на две от трицветните гончета. Починалите кучета били на Петър Филипов. На около 600 метра от тях лежало и кучето на Николай Ангелов, което било още живо. Собственикът на четириногото го грабнал и веднага го откарал във ветеринарна клиника във Враца, където от животното извадили 38 сачми, като ветеринарите били категорични, че в тялото му има още олово. В  момента състоянието на кучето е много тежко и не се знае дали ще оцелее.

„Не разбирам как са застреляли кучетата ни. Всяка една от дружинките беше в района си. Не сме имали спорове, пререкания, дори не сме се виждали вчера. Само виковете се чуваха и лаят на кучетата. Всички сме потресени от случилото се“, разказа Ангелов.

И добавя: „Можеше да пострада и някой от нас, а не само кучетата. Трябва много да се внимава, когато се излиза на лов“.

От ловна дружинка „Бели извор“ са подали веднага сигнал до полицията, като криминалисти са огледали района, в който е станал инцидента. По случая са подадени жалби в полицията и прокуратурата, които трябва да установят кой точно е извършил стрелбата по гончетата и каква е причината за посегателството над животните. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар