Сряда, 20 Юни 2018
Сряда, 20 Юни 2018

Феодалът Асен Палов, който бутна училищните стълби в Кирково, докато бил зам.кмет си построил напълно незаконнен комплекс!

Феодалът Асен Палов, който бутна училищните стълби в Кирково, докато бил зам.кмет си построил напълно незаконнен комплекс!

Сигнали от АПИ-Кърджали и Областна дирекция на МВР в Кърджали остават без ефект години наред

Феодалът Асен Палов, който бутна училищните стълби в Кирково, докато е бил заместник кмет на общината е построил напълно незаконнен хотелски комплекс. Това стана ясно след като на редакционната поща на NBOX.BG бяха получени две жалби, първата от АПИ-Кърджали, а втората от Областната дирекция на МВР в Кърджали. Те ни бяха изпратени от хора от инициативен комитет в Кирково, съставен наскоро за да се бори срещу безобразията станали в общината през последните години.

От двата сигнала става ясно, че бившият заместник кмет на Кирково напълно незаконно е свалил мантинелите на главния път Е-85 България -Гърция посока КПП "Маказа". Палов направил това  единствено с цел за да отвори вход-отбивка към хотелския си компелкс „Романтика“. В същото време обаче става ясно, че след като до момента той не е имал легитимен подход към хотелския си комплекс, това означава, че и самият комплекс е незаконен.

Палов сам бил демонтирал мантинелите за да може да построи хотелският си комплекс, към езерото за което самият той твърди, че бил приватизирал. Както е известно обаче подобен тип водоеми не могат да се приватизират, а единствено да се отдадат на концесия. Във тази връзка на 15.07.2017 година от Областната дирекция на МВР в Кърджали и АПИ – Кърджали предприемат действия за възстановяване на мантинелите. Такова обаче е направено само частично, но пред входа на „Романтика“, мантинели така и не са поставени. В свое писмо МВР пита, защо това обаче все още не е направено?

Както е известно Е-85 в този участък е един от най-опасните пътища в България, което обаче не е спряло Палов, да се прави на недосегаем феодал.

NBOX.BG за пореден път обръща внимание на всички ангажирани институции за безобразията в региона.

Оставете коментар