Неделя, 23 Септември 2018
Неделя, 23 Септември 2018

Скандал в Google. Служители подават оставки

Скандал в Google. Служители подават оставки

Американската компания Google е подписала тайно споразумение с Пентагона за предоставяне на най-съвременна технология, която да подпомогне американските военни и в частност използването на бойни дронове, разкриха американските медии.

Това предизвика скандал, който достигна огромни размери. Служители на Google подадоха оставки в знак на несъгласие с политиката на фирмата, а хиляди се подписаха в петиция за слагане на край на контракта. В крайна сметка бе постигнат успех.

Си Ен Ен съобщи, че Google няма да подновява сделката с военните, която е до март 2019 година. Проектът „Maven“ използва изкуствен интелект, за да се подобри точността при ударите с дронове по цели на военните. Стана ясно, че от Google са работили и за разработване на алгоритми, които ще помогнат на Пентагона при разузнаването.

Проектът беше създаден с цел да помогне на военните при разпознаването на изображения от бойното поле, мишена на бойните дронове. Дебатът за тайния проект идва на фона на критиките към Пентагона в използването на модерните технологии за военни цели. Правозащитните групи изразиха несъгласие и с решението на Amazon да сподели своята технология за разпознаване на лица.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар