Вторник, 19 Юни 2018
Вторник, 19 Юни 2018

Хари Потър става чиновник с три деца

Хари Потър става чиновник с три деца

Историята за момчето магьосник продължава на театралната сцена

„Хари Потър и прокълнатото дете“ ще бъде осмата част от поредицата за магьосника, интересът към която не увяхва. Тя е и първата, която ще бъде поставена на театрална сцена, съобщават от сайта pottermore, който пуска новини от „кухнята“ на Джоан Кей Роулинг.

Вече има частична информация за сюжета: порасналият Хари Потър вече е чиновник в Министерството на магията, женен е и има три деца, които вече ходят на училище.

Докато очилатият магьосник се бори с тъмните сенки на миналото, които се намесват в кроткото му битие, най-малкият му син Албус пък отказва да приеме родовия талант за сътворяване на чудеса. Премиерата на пиесата ще бъде в „Палас тиътър“ в лондонския Уест енд през лятото на 2016 година. Билетите за нея ще бъдат пуснати в продажба онлайн на 28 октомври, сряда, в 11 часа по Гринуич и се очаква да свършат за часове.

„Хари Потър и прокълнатото дете“ е написана от Джак Торн в сътрудничество с Дж. К. Роулинг и ще бъде режисирана от носителя на наградата „Тони“ (театралният еквивалент на „Оскар“) Джон Тифани. Авторите казват „Много е вълнуващо да изследваме света на Хари Потър по чисто нов начин – чрез изразните средства на театъра“.

„Историята има своето продължение само защото се събра правилната група от хора с брилянтни идеи как да се представи Хари Потър на сцена“, добавя Дж. К. Роулинг.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар