Вторник, 22 Май 2018
Вторник, 22 Май 2018

31 млн. долара награда в конкурс за красота за камили

31 млн. долара награда в конкурс за красота за камили

Тази година на събитието се очакват около 10 000 чужди гости

 

Награди под формата на 31 млн. долара ще бъдат раздадени в конкурс за красота за камили, в който ще участват над 50 хиляди животни.

Надпреварата ще се проведе в рамките на фестивал в Саудитска Арабия, като събитието привлича вниманието не само на местните, но и на хиляди чужденци.

Камилите ще дефилират в пустинята Дехна, разположена в провинция Рияд, а фестивалът е под патронажа на крал Абдулазиз.

Състезанието се провежда от 1999 г. насам, когато група бедуини решили да организират конкурс за най-красива камила. Тази година продължава до 15 април.

Постепенно фестивалът печели покрепата на саудитското кралско семейство и се превръща в основно културно събитие, на което се стичат 1390 собственици на камили от различни страни от Персийския залив, съобщава The Washigton Post.

В рамките на фестивала всеки ден се провеждат търгове, на които животните се продават. Цените им варират от няколко хиляди долара за обикновена камила до 270 хиляди долара за ценен представител на този животински вид.

Тази година на събитието се очакват около 10 000 чужди гости. Въпреки разпространяващия се в района опасен коронавирус, за който лекарите смятат, че се разпространява от камили, фестивалът ще е с обичайната си едномесечна продължителност.

Оставете коментар