Неделя, 27 Май 2018
Неделя, 27 Май 2018

Сър Пол Макартни: "Известността е като лош сън: не можеш да се измъкнеш от него, но и сам си го създал"

Сър Пол Макартни: "Известността е като лош сън: не можеш да се измъкнеш от него, но и сам си го създал"

Днес Пол Макартни става на 75 години

Ето някои от неговите мисли и жизнени правила:

 • Аз все още съм тук по две причини: това ми харесва, и това е моята работа. Но има и трета причина - публиката. Като изпееш нещо чувстваш невероятна любов, почти като поклонение. Кой не би харесвал това?
 • Да се пенсионирам? Да седя вкъщи и да гледам телевизия? Да, хората правят това. Разхождат се в градината, играят голф. Но не, благодаря. Моят мениджър, какъвто за щастие вече нямам, веднъж ме посъветва да се пенсионирам на петдесет. Той каза, че с възрастта ще започна да изглеждам зле и тогава даже си помислих: "О, Боже, той може да се окаже прав". Но аз все още се наслаждавам на възможността да създавам, и аз все още се наслаждавам на възможността да излизам пред публика. А наоколо е пълно с такива, които са решили да се пенсионират и след това изчезват от погледа.
 • От време на време, аз разговорям със себе си. Слушай, казвам, погледни тази неголяма планина от постижения. Имаш достатъчно. Нима са ти малко? И отговарям: а ако мога да направя така, че постиженията ми да изглежда поне малко по-добре?
 • Зрителите се нуждаят от Yesterday и ако аз се поставя на тяхно място, ще разбера, че аз също имам нужда от хитове. Аз не искам да гледам, като Ролинг Стоунс свирят новия си албум - имам нужда от Satisfaction, Honky Tonk Women и Ruby Tuesday.
 • На концерт аз не преживявам това, което преживява публиката. В противен случай аз не бих могъл да пея. В противен случай аз просто бих плакал. Но да, има такива моменти. Мисля, че беше в Южна Америка. В залата забелязах висок, красив, като статуя, мъж с брада. Той държеше ръката си на рамото на дъщеря си. Аз пеех Let it be, а той гледаше дъщеря си и тя го гледаше и те преживяваха в този момент едно и също. Трудно е да пееш, когато гледаш това.
 • Никога не можеш да повториш успеха си. Попитали Боб Дилън защо не напише поредния Tambourine Man. Той отговорил: "Защото вече не съм този човек, който бях в онзи момент".
 • Песента Here today - това е мой разговор с Джон. Аз пея: помниш ли тази нощ, когато ние плакахме, а си мисля: да, това беше в Кий Уест. Не успяхме да стигнем до Джаксънвил поради урагана, заседнахме в Кий Уест, не спахме цяла нощ и здраво се напихме. И помня това: "Слушай, човече, ти си дяволски готин". Така че аз знам какво пея. Аз помня тази нощ. Мисля за нея.
 • Спомням си много за моето детство. И за това как започвайки с Beatles, аз се опитвах да стана известен, изпращайки безкрайни писма: "Уважаеми господине, ние сме полу-професионална рок група. Мислим, че представляваме нещо. Може би имаме бъдеще ... "
 • Хората ме питат какво мисля за Beatles. А аз просто се гордея с това, което беше.
 • Когато Beatles се разпадна, ние бяхме наравно. Джордж правеше своите неща, Джон – своите, аз своите, а Ринго - своите. Всичко беше като в най-добрите времена. След това убиха Джон и на вълната на чистия ужас той стана мъченик - като Кенеди. След това хората започнаха да казват: той е въплъщение на Beatles. И в този момент аз, Джордж и Ринго свихме рамене: "Вижте, нали само преди година всички бяхме равни?"
 • Ние се появихме в точното време. Изпяхме определено количество добри песни, при това не нечии, а нашите собствени. За нас не са работили нито поети, нито композитори. Може ли това да се случи днес? Бих искал да вярвам, но струва ми се, че това няма да се случи.
 • Вечно да искаш да докажеш нещо - това е глупост.
 • Аз обичам кралицата. Когато бяхме малки, тя беше кукла. Ние бяхме на 11, а тя на 21. Тя беше красавица и имаше забележителна фигура. Тя беше прекрасна. Вижте старите снимки. Харесвахме всичките й прелести. Никога не съм й го казвал лично, но в интервюта го казвам доста често. Надявам се, че рано или късно тя ще го прочете.
 • Никога не съм си казвал: О, аз направих нещо талантливо.Превод: NBOX.BG

Оставете коментар