Събота, 22 Септември 2018
Събота, 22 Септември 2018

Български дизайнер привлече вниманието на Vogue

Български дизайнер привлече вниманието на Vogue

Петър Петров живее от години във Виена.

Американският Vogue публикува специално резюме, посветено на българина Петър Петров.

В тези времена на постоянна свързаност, модата вече не е привилегия на дизайнери и предприемачи, които обитават четирите традиционни столици. Хубавите неща могат да се случат във всеки квартал навсякъде по света.

В красивата столица на Австрия - Виена, се подвизава Петър Петров. Той е роден в България, учил е мода в Университета за приложни изкуства във Виена, където му е преподавал Раф Симънс. Петров се установява в австрийската столица. Започва с мъжко облекло, а през 2007 започва да проектира за австрийци с повече претенции: жени от най-различни професии идват в апартамента в му в търсене на модерни тоалети, които да могат да използват едновременно за работа и за обществените събития във Виена, както и когато пътуват. Резултатът: колекция, която съчетава панталони с отличителен знак големите копчета и леки и нежни рокли, които не са задължаващи. Роклите са особено специални: те са проектирани така че да издължават тялото или просто да изглеждате сякаш летите, когато ги носите.

Студиото на Петров разполага с просторни помещения с високи тавани, където той излага колекциите си. Иронията е, че снимките не могат да представят качествата на движенията и детайлите на шевовете, които определят характера на дрехите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар