Сряда, 26 Септември 2018
Сряда, 26 Септември 2018

Венци Стефанов избухна: Един човек атакува съдиите - Краля слънце

Венци Стефанов избухна: Един човек атакува съдиите - Краля слънце

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов атакува остро собственика на Лудогорец Кирил Домусмиев, като обяви, че съдиите грешат заради негов натиск.

"Днес свириха всичко, което виждаха на терена, което се случваше. Аз предполагам, че ако съдиите не се атакуват, българският футбол ще бъде много по-добре. Един човек атакува всички съдии! Вчера видяхте ли ЦСКА какво ги правиха? Защо си заравяте главите като щрауси, а задниците ви голи отгоре? Кажете истината! Това, което виждате! Толкова ли е страшно? Толкова ли е страшно? Не го ли виждате? Първо в клубовете трябва да има достатъчно възпитание. Футболистите да не се разправят със съдиите, а да играят и да постигат резултатите си на терена. Всичко е въпрос на манталитет и възпитание", заяви Стефанов, който обяви, че Борислав Михайлов не е виновен за грешките на родните рефери, пише Спортал.

"Нито Боби Михайлов, нито Петър Петров могат да разрешат този проблем, защото всеки един съдия се атакува индивидуално! Нахалството стигна дотам, че вече се атакуват и депутати. Боби Михайлов ли е на терена? По тази логика всеки съдия, който свири мач на Лудогорец и някой противник, или на ЦСКА с някой противник, трябва да се изкара от съдийството и да бъде наказан. Свирят срещу ЦСКА, свирят срещу нас, свирят срещу всеки един отбор, който дръзне и се опита да направи нещо. Това е положението!”

"Трябва да има един отбор, който да бъде толериран. Ще видите и утре срещу Септември", категоричен е Стефанов. Септември се оплакват? Важно е да се види от какви грешки се оплакват. Съдията също е човек и може да сбърка, но зависи дали това е тенденциозно, дали е сбъркал така, че да обърне мача и дали свири в интерес на един отбор, в ущърб на даден отбор. Нормално е да има грешки, тъй като всеки бърка, но важно е как. Аз също през тези 20 години, е имало 200-300 пъти, за да се оплача. Това не значи, че трябва да бесим съдиите по дърветата. Ако никой от нас не атакува съдиите, те ще свирят толкова, колкото могат".

Защо не пита Кирил Домусчиев, който визира как точно влияе на съдиите?

"Аз с г-н Домусчиев не съм разговарял от доста дълго време и не съм го виждал. Нямам честта. Последният път не го видях на Изпълкома. Трудно се говори с Краля слънце, трябва да имаш потенциал, а аз явно го нямам.”

Дали факта, че Златомир Загорич запази поста си помогна за добрата серия на Славия?

"Първо Златомир Загорчич бе много добър футболист, а и е свикнал с обстановката в България. Всичко му е ясно на него. На него родната ни действителност му е позната до болка. Той работи, екипът му работи. Проблемите навярно са, че много от футболистите не водиха пълноценна подготовка. Младите, които бяха на почивката, ги нямаше 15 дни, а след това им дадахме почивка. После привлякохме хора в средата на подготовката. Иска се време, докато един отбор се окомплектова и започне да играе така, както иска треньорът.”

Оставете коментар