Събота, 20 Октомври 2018
Събота, 20 Октомври 2018

Скандал със спортист на годината и в Благоевград

Скандал със спортист на годината и в Благоевград

След като при двама европейски шампиони, борбата не бе уважена с място в десетката на националния спортист на годината, и на благоевградската церемония един от петте спорта - основатели на олимпиадите беше унизен

Първата позиция спечели заради бронзов медал по таекуондо - форма на пропаганда на режима в Северна Корея, където се проведе и последния "световен шампионат", Албена Ситнилска.

Втори пък е анонсираният кой знае защо като "световен и европейски шампион", а всъщност класирал се 17-и (седемнадесети) на европейското първенство и 20-и на световното първенство тази година. На този фон шампионската титла на Европа и сребърното отличие в различни видове борби не стигнаха на Иван Благоев за призова позиция, но за разлика от колегата си европейски шампион Тарек Абдеслам в националната, той поне попадна в регионалната десетка. Макар и на деветото място.

В специално послание Благоев определи класацията като "пълна пародия", тъй като в нея на предни позиции са дори хора, изобщо не участвали в международно състезание, неспечелили и републикански първенства тази година.

"Не знам какви са критериите ви, дали на приятелски начала или всичко е въпрос на интереси за класиране, но по-добре да не ме бяхте канили да се подигравате с труда ми", справедливо коментира европейският шампион и медалист тази година.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар