Четвъртък, 19 Юли 2018
Четвъртък, 19 Юли 2018

Циганско лято и дъжд през октомври

Циганско лято и дъжд през октомври

В края на месеца - сняг

И този октомври ще ни предложи "циганско лято” с приятни температури между 19 и 24 градуса, а в котловинните полета на Западна България до 27 градуса.

Топлото време ще се запази в началото на деседневието на месеца. Ясното и слънчево време ще създаде предпоставки за утрешни слани около 7-9 октомври. Температурите ще паднат до -1,-2 градуса. Ще има сутрешни мъгли по поречието на Струма и най-вече в котловинните полета.

Но от 15-17 октомври се очакват силни проливни дъждове и понижение на температурите. Месечното количество на дъждовете ще се движи между 50 и 70 литра на квадратен метър, в югоизточните райони – между 70 и 100 литра на квадратен метър.

Към 20 октомври ще се изясни, дневните температури ще продължат да вървят надолу, като максималните ще се движат между 8-12 градуса. В този период се очаква да паднат сериозни слани като сутрешните температури ще се движат между -4 и -2 градуса.

През третото десетдневие температурите ще продължат да падат. Около 25 октомври се очакват краткотрайни валежи от сняг по високите полета на Западна България. Дневните температури ще бъдат в интервал от 5 до 8 градуса. Снеговалежи се очакват и около 29-30 октомври. Температурите ще продължат да се понижават.

Източник: Канал 3

Оставете коментар