Вторник, 19 Юни 2018
Вторник, 19 Юни 2018

Роботите започват да ни командват след 3-4 години

Роботите започват да ни командват след 3-4 години

През 2018 г. близо 3 млн. души ще бъдат подчинени на роботи-началници

До 3-4 години роботи ще командват хората. Или поне част от тях. Докладът на Garther за технологичната прогноза до 2020 г. посочва, че роботи-секретари ще заместят хората в писането на документи до 2018 г. Към тази година близо 20% от цялата корпоративна кореспонденция ще се извършва от роботи, пише technews.bg.

В момента роботите започват да пишат бюджетни и делови отчети, както и спортни репортажи. Тяхно предимство е, че не изпитват емоции. Освен това към 2018 г. мрежата на интернет на нещата (IoT) ще наброява около 6 милиарда свързани устройства. Тези IoT предмети ще се обръщат към услуги и данни в интернет и ще позволят на хората да създават нови бизнеси за обслужване на свързаните устройства.

Към края на десетилетието автономни софтуерни агенти, неконтролирани от човека, ще участват в 5% от всички икономически транзакции. И сега умни алгоритми вече изпълняват различни транзакции и без помощта на хората.

Роботи шефове е най-любопитната прогноза на Gartner. Към 2018 г. над 3 млн. работници по целия свят ще се управляват от роботи-началници. Проблемът може да дойде от това, че роботите не могат да реагират така, както хората. Ще видим дали ще успеят да се научат, коментира Gartner.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар