Понеделник, 18 Юни 2018
Понеделник, 18 Юни 2018

Galaxy S8 идва през 2017 г. с безрамков екран

Galaxy S8 идва през 2017 г. с безрамков екран

Най-вероятно моделът ще има две версии

Смартфонът на Samsung - Galaxy S8, ще заложи на изцяло безрамков екран, който ще заема целия преден панел на устройството.

Телефонът ще има двойно извит Super AMOLED дисплей, който ще елиминира страничните безели, а като допълнение южнокорейската компания ще премахне физическия Home бутон, което ще позволи да бъде елиминирана и долната рамка на панела.

Физическият Home бутон бе част от всеки телефон на Samsung от серията Galaxy, но изглежда, че ще бъде пожертван в S8 в стремежа да се постигне безрамков екран. Като алтернатива компанията ще предложи сензор, който ще бъде вграден директно в дисплея на устройството, съобщава Bloomberg.

Samsung не е единствената компания, която се стреми да постигне преден панел без безели. През октомври китайският производител Xiaomi представи концептуален модел с екран, заемащ 91% от панела.

Според слуховете, циркулиращи в медийното пространство, безрамковият екран ще бъде най-отличителната характеристика на новия флагмански модел на Apple – iPhone 8.  Така 2017 се очертава като годината, в която състезанието между Samsung и Apple ще се пренесе на ново ниво с S8 и iPhone 8. По всяка вероятност обаче Samsung ще изпревари своя голям конкурент с няколко месеца.

Южнокорейската компания се цели в пускова дата през март, макар че е възможно пускът да бъде изтеглен през април. Евентуалното забавяне би произтекло от факта, че от Samsung са възприели много по-строги изпитателни процедури след фиаското с Galaxy Note 7 тази година.

Твърди се, че S8 ще има две версии, еквивалентни като размер на предшестващите го модели – 5.1 инча и 5.5 инча. Една част от устройствата ще бъдат захранвани с процесор Snapdragon 835 на Qualcomm, докато останалите ще изполват разработения от Samsung чип Exynos.  Сред другите акценти на бъдещия флагман на компанията ще бъде подобрен виртуален асистент.

Според някои публикации в пресата Samsung възнамерява да премахне самостоятелния аудио жак от S8. Apple направи подобен ход тази година, премахвайки жака от седмата серия на iPhone.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар