Петък, 27 Април 2018
Петък, 27 Април 2018
Дело срещу Apple за причинена смърт

Дело срещу Apple за причинена смърт

Семейство американци твърдят, че едно от мобилните приложения на корпорацията е причина за катастрофа, причинила смъртта на детето им

Трагедията се случила през 2014 г., когато на една от магистралите близо до Далас, в колата на Джеймс и Бетани Модисет, където са били и двете им дъщери, се блъска отзад с колата си 20-годишния Гарет Уилхелм, съобщава ABC TV. В резултат на сблъсъка трима от членовете на семейството са били сериозно ранени, а  петгодишната Мориа е загинала. Както впоследствие е установила полицията, в момента на сблъсъка Уилхелм е ползвал приложението за видео разговори FaceTime, инсталирано на неговия iPhone.

Семейство Модисет са завели  дело срещу Apple за парично обезщетение, чийто размер не е уточнен. Двойката обвинява компанията, че не се грижи за безопасността на своите потребители и на околните, тъй като не блокира употребата на приложението FaceTime при шофиране с висока скорост.

В иска се отбелязва, че Apple има такава функция, тъй като преди това корпорацията е патентовала разработка, която позволява на мобилните устройства да блокират приложения, които могат да отвлекат вниманието на водача по време на шофиране.

Ищците обвиняват също Apple, че компанията не предупреждава своите потребителите, че нейните приложения "могат да бъдат опасни, ако не се използват правилно", отбелязва телевизионният канал.

След инцидента Уилхелм е обвинен в непредумишлено убийство и освободен под гаранция. Изслушванията по делото ще започнат през февруари 2017 г.

Превод: NBOX.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар