Понеделник, 18 Юни 2018
Понеделник, 18 Юни 2018

Защо клиенти на Apple откриват монети в MacBook-a си?

Защо клиенти на Apple откриват монети в MacBook-a си?

Може да имате лаптоп от години и никога да не сте го отваряли, за да видите какво има вътре, но ако го направите, можете да откриете нещо неочаквано, пише Daily Mail

Клиенти на Apple от цял свят съобщават, че са открили монети в своя MacBook и никой не е сигурен каква точно е причината за това. Някои предполагат, че парите са паднали в лаптопите, докато други обвиняват Apple в заговор или дори изказват още  по-крайна теория - магия.

Миналата седмица потребител на Imgur публикува снимки с монета в пластмасовата обвивка на SuperDrive-а за MacBook. Той пише, че не знае как монетата се е озовала там.

Но монети в MacBook са откривани още през 2010 г., съобщава сайтът Gizmodo. В 40-секундно видео, публикувано в YouTube, друг клиент на Apple на име Грег Килпатрик показва монета, която открил в компютъра си.

„Същото нещо се случи и с мен и не мога да открия човек, който знае защо е вътре. Имам монета от 1970 г.“, казва Килпатрик във видеото. Изказват се мнения, че монетите са паднали или са били вмъкнати по някаква причина.

„Намираме такива неща непрекъснато“, коментира потребител, който работи като технически сътрудник в Genius Bar на Apple. „В 90% от случаите деца промушват някакви неща в Optical Drive. „Откривали сме монети, кламери, SD карти. Ако са достатъчно тънки, за да се промушат, ги откриваме там“, допълва той.

Друг потребител казва, че е обичайно странни предмети да се озовават в лаптопите. „Не мога да изброя интересните неща, които сме вадели от Super Driver-а на MacBook. Етикети на дрехи, фиби, пари, клечки за зъби, карти за игра и т. н. Понякога сме намирали дори DVD!“, пише потребител на Reddit.

Има предположения, че монетите предлагат някакъв вид подкрепа за лаптопа, например поправяне на дефект в драйвъра. Не всички обаче са съгласни. „Защо трябва да е точно монета, защо не са направили отделна част, която да се постави там..., много е странно“, пише потребител.

Други хора предлагат не толкова логични обяснения, включително, че това е форма на магия.

Източник: profit.bg

 

Оставете коментар