Неделя, 22 Април 2018
Неделя, 22 Април 2018
Вайбър готви нова услуга за своите потребители, ето каква

Вайбър готви нова услуга за своите потребители, ето каква

Secret Chats (Тайни чатове) ще дава допълнителна сигурност на потребителите

Viber ще активира в близките дни нова фукнционалност Secret Chats (Тайни чатове). Тя ще даде допълнителна сигурност на потребителите, съобщиха от разработчика на популярното мобилно приложение за общуване. Mиналата пролет компанията въведе криптиране от край до край за гласови и видео обаждания, но в някои ситуации потребителите се нуждаят от повече дискретност. Именно това е причината Viber да създаде Secret Chats – разговори с елементи на допълнителна сигурност, върху които потребителите имат пълен контрол.

С тази функционалност всеки може да заложи време, за което дадено съобщение се появява в рамките на разговора, а след това изчезва, пише technews.bg. Съобщенията в тайните чатове не могат да бъдат препращани или запазвани като снимка на екран в телефона и не се появяват като нотификация в чата. Цялата комуникация остава криптирана от край до край в рамките на Viber.

Всеки потребител може да води два паралелни разговора с даден човек или група по едно и също време – един обикновен чат и един таен чат. Тайният чат е обозначен с катинарче до името на разговора. Започването на таен чат в рамките на обикновен такъв няма да изтрие или замести обикновения чат, а ще се оформи като нов, уточниха от Viber.

Оставете коментар