Сряда, 25 Април 2018
Сряда, 25 Април 2018
„Окулус” временно сваля цената на хедсетовете си за виртуална реалност

„Окулус” временно сваля цената на хедсетовете си за виртуална реалност

Това съобщи вицепрезидентът на „Окулус” Джейсън Рубин

„Окулус”, компанията за виртуална реалност, притежавана от „Фейсбук” временно ще свали цената на хардуера си, за да разбере защо технологията за цялостното потапяне в света на игрите и историите така и не успява да завладее изцяло потребителите.

Така от днес хедсетовете „Рифт” и контролерите „Тъч” за гейминг конзолата Xbox ще могат да бъдат закупени промоционално за общо 399 долара ( намаление от 798 долара) в следващите 6 седмици, съобщи вицепрезидентът на „Окулус” Джейсън Рубин. По този начин цената им ще се изравни с комплекта за виртуална реалност на „Плейстейшън”.

През 2014 година „Фейсбук” плати 2 млрд. долара, за да се сдобие не само с „Окулус”, но и със служителите й. Тогава главният изпълнителен директор Зукърбърг каза, че медията, предлагаща 360-градусова триизмерна панорамна гледка чрез високотехнологичен хедсет, ще се превърне в „незаменима част от ежедневието на милиарди хора”. Това обаче към днешна дата така и не се случи и производителите все още се опитват да разберат дали причината се крие в свръх завишените цени, във високите технологични параметри, които самия компютър трябва да притежава, за гладко възпроизвеждане на 3D реалността, или просто в непривлекателността на продукта.

И (не)успехът на "Окулус Рифт" не е единствената спънка, с която компанията се сблъсква. През февруари тази година американски съд наложи глоба от 500 млн. долара на "Фейсбук" и неговата компания "Окулус" по обвинение в кражба на интелектуална собственост. Делото бе заведено от компанията "ЗениМакс", които заявиха, че софтуерът за виртуална реалност, вграден в очилата "Окулус Рифт" е всъщност техен. Според иска, основателят на "Окулус" Палмър Лъкей е изградил устройството с помощта на неправомерно придобид код от геймърската компания.

Оставете коментар