Сряда, 20 Юни 2018
Сряда, 20 Юни 2018

5 неща, които Бил Гейтс перфектно прoгнозира още през 1999 г.

5 неща, които Бил Гейтс перфектно прoгнозира още през 1999 г.

Бил Гейтс е доказал през годините, че е личност, която успява да предвижда предстоящите събития и да променя бизнеса и компанията си спрямо тях

Определено и той в лично качество е сред отговорните за успеха на Майкрософт и фактът, че компанията продължава да е световен лидер и милиарди хора по света използват нейните продукти всеки ден.

Давайки множество интервюта и публикувайки свои собствени материали, Бил Гейтс е имал възможност многократно да разказва за своите представи и виждания за бъдещото и как ще се развие света, в частност дигиталния. Представяме ви 5 неща, които един от най-богатите хора и иноватори в историята на света, предсказа успешно още през 1999 г.

Социалните медии

Виждането на Бил Гейтс: „Частните интернет сайтове, които ще ви свързват със семейството и приятелите ви ще бъдат изключително популярни. Те ще ви позволяват да си говорите с тях и заедно да планирате събития.“

На какво сме свидетели в момента?: Два милиарда души използват Facebook, за да следят какво правят приятелите и роднините им, говорейки си с тях и виждайки събитията, на които ще присъстват. Освен това има и Snapchat, Instagram, WhatsApp, Facebook Messenger и заедно с експлозията от други по-малки социални мрежи това предсказание е повече от доказано.

Сайтове за сравняване на цените

Виждането на Бил Гейтс: „Автоматизирани онлайн услуги ще бъдат разработени за да сравняват цените, което ще позволява на хората да виждат цените в няколко уебсайта, което ще им гарантира, че без усилие ще намират най-евтиния продукт от всички индустрии и сфери“

На какво сме свидетели в момента?: Съществуват десетки търсачки като Google или Amazon, от които може да черпите информация, но съществуват и десетки други специализирани сайтове, които ви представят детайлно сравнение на цените спрямо конкретният продукт, който търсите.

Мобилните електронни устройства

Виждането на Бил Гейтс:  „Хората ще носят у себе си малки устройства, които ще им позволяват да са постоянно в контакт,с  когото желаят и да работят където и да са. Устройствата ще бъдат в състояние да проверят новините, да следят полета, за който са резервирали места, да получат информация за финансовите пазари, както и на практика за абсолютно всичко друго, което е нужно“

На какво сме свидетели в момента?: Смартфоните и модерните дигитални смартчасовници са именно описаните от Бил Гейтс устройства.

Следенето на дома от разстояние

Виждането на Бил Гейтс: „Видео системи, инсталирани в дома ви ще ви информират, когато някой е влязъл в дома ви, когато не сте си вкъщи.“

На какво сме свидетели в момента?: Google купи Dropcam, производителят на камери за домашно наблюдение за $ 555 милиона през 2014 г., но това е само част от тенденцията – съществуват множество модерни домофони с видео връзка, евтини камери за наблюдение на дома и приложения, чрез които да виждате какво се случва в дома ви.Има дори и изобретения като Petcube, които ви позволяват да си поиграете с домашния си любимец и да контролирате храната му, посредством интернет и видео връзка.

„Умните“ реклами

Виждането на Бил Гейтс:„Рекламите и устройствата ще поумнеят. Те ще се съобразяват само спрямо вашите интереси и предпочитания и ще подбират рекламите конкретно за вас спрямо нещата, от които имате нужда.

На какво сме свидетели в момента?: Само погледнете рекламите, които виждате във Facebook или Google – онлайн рекламните услуги са напълно различни от стандартния начин на рекламиране, рекламодателите могат да насочват рекламите си към потребителите на базата на пол, възраст, интереси или интернет-история.

Източник: imen.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар