Сряда, 20 Юни 2018
Сряда, 20 Юни 2018

През октомври Тесла ще представи официално свръхмодерния си камион оборудван с електродвигател

През октомври Тесла ще представи официално свръхмодерния си камион оборудван с електродвигател

Междувременно компанията разработва и собствен микробус

Американската корпорация "Тесла" обяви, че на 26 октомври ще представи официално свръхмодерния си камион, оборудван с електродвигател и автопилот.

"Този звяр ще си струва да се види лични. Говорим за нещо невероятно", заяви ръководителят на "Тесла" Илън Мъск в "Туитър".

Плановете си за производство на безпилотен товарен електрически автомобил компанията разкри за първи път през юли 2016 г. През април тази година Мъск обяви, че "дебютът" на новите камиони ще бъде през септември, изтъквайки, че производството им би намалило значително разходите за транспорт, както и би увеличило сигурността на пътя.

Специалисти в сферата на автомобилното произвоство обаче изразиха притесненията си, че безпилотните товарни превозни средства на "Тесла" ще имат тройно по-малък пробег с единично зареждане, спрямо дизеловите модели, което е сериозен недостатък.

Каква обаче ще е окончателната присъда и ще успее ли "Тесла" да разубеди критиците си, ще стане ясно през октомври. Междувременно компанията разработва и собствен микробус.

Източник:БГНЕС

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар