Четвъртък, 18 Октомври 2018
Четвъртък, 18 Октомври 2018

БАН показват водороден електромобил и водородни коли играчки

БАН показват водороден електромобил и водородни коли играчки

За Деня на детето ще бъдат прожектирани също образователни клипове и филми

Водороден електромобил и водородни коли играчки ще бъдат показани днес от 11.00 до 15.00 часа пред сградата на Българската академия на науките, на ул. "15-ти ноември" 1, съобщиха от пресцентъра на БАН.

За Деня на детето ще бъдат прожектирани също образователни клипове и филми. Срещу представяне на свидетелство за управление на МПС присъстващите ще имат възможността да тестват водородния електромобил "Toyota mirai fuel cell".

Организатори на инициативата са Институтът по електрохимия и енергийни системи при БАН и "Технократи", като тя е част от съпътстващата програма на срещата за десетата година на Съвместното предприятие "Горивни клетки и водород" в София.

Българската академия на науките е партньор в предприятието "Горивни клетки и водород". Водородните технологии имат огромен потенциал за намаляване на емисиите от CO2 в транспорта и за диверсификацията на източниците на енергия. Затова тези технологии допринасят за намаляване на емисиите на парниковите газове, позволят да се повиши дела на възобновяемите енергийни източници и значително да се намали общото потребление на енергия.

 

Оставете коментар