Понеделник, 23 Април 2018
Понеделник, 23 Април 2018
Нови обитатели населиха "Горската пътека на приказките"

Нови обитатели населиха "Горската пътека на приказките"

Кръговият маршрут, който тръгва от местността „Горски дом“ в природен парк „Врачански балкан“, се преминава за около час

Обновената Горска пътека на приказките беше открита в Природен парк „Врачанския балкан“ към Изпълнителна агенция по горите, съобщават от пресцентъра на агенцията. Горската пътека е изградена през 2001 г. и се превръща в една от най-посещаваните забележителности на територията на парка. Предпочитана е както от ученически групи, така и от семейства, и индивидуални туристи. От ИАГ посочват, че обновеният вариант на пътеката ще изненада посетителите с нови приказни герои, истории с неочакван край и занимателни игри. Посланието към децата е, че за разлика от приказните герои, в планината няма „лоши” животни – мечката, вълка, дори и змията имат своята роля в горската система и всички те помагат за поддържането на равновесието.

Кръговият маршрут  започва в местността Горски дом и се преминава за около един час. Най-подходящото време за посещение е през пролетно-есенния сезон, за деца над 6-годишна възраст.

Горската пътека на приказките е ремонтирана в рамките на проект по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013″, изпълняван от Дирекция на природен парк „Врачански Балкан”.

Оставете коментар