Понеделник, 18 Юни 2018
Понеделник, 18 Юни 2018

За 2 часа срещу 2000 долара получавате къща за 300 години

За 2 часа срещу 2000 долара получавате къща за 300 години

Днешният забързан начин на живот диктува условията, при които да съществуваме и правилата, с които да се съобразяваме.

В стремежа си да отговорят максимално на съвременните условия, редица архитекти търсят начини за по-бързо и по-евтино строителство на жилища, но при това да се запази високото ниво на качество. Пример за това е Япония, където строят къща за 2 часа. Изградена е така, че да може да се живее в нея не по-малко от … 300 години. Цената също е доста примамлива – 2000 USD.

Японската компания Japan Dome House се занимава със строителството на куполни къщи от полипропилен от близо 15 години, но интересът към тях се повява след земетресението от 7-ма степен по Рихтер в Япония през април 2016 г. Удивителното е, че след него комплексът Aso Farm Land, състоящ се от 480 куполни къщи от полипропилен, остава непокътнат.

Подобни жилища имат редица предимства, като основното е бързото строителство и въвеждане в експлоатация. За изграждането на един такъв куполен имот отиват … 2 часа. Блоковете от полипропилен се обработват с огнеупорна течност. След това се режат отвори за врати и прозорци. Получената конструкция се шпаклова. Куполовидната форма не е избрана случайно. Учени гарантират, че именно тя ще издържи и най-силното земетресение.

Източник: novinite.eu

Оставете коментар