Сряда, 20 Юни 2018
Сряда, 20 Юни 2018

ВМРО-ДПМНЕ официално печели предсрочните избори в Република Македония

ВМРО-ДПМНЕ официално печели предсрочните избори в Република Македония

Окончателните резултати от предсрочните парламентарни избори от 11-ти декември бяха забавени поради подадените жалби от страна на опозиционния Социалдемократически съюз /СДСМ/ на Зоран Заев и Движението "Беса" на Билал Касами.

Вчера в малкото село Теарце имаше повторно гласуване. Държавната избирателна комисия съобщи и официалните резултати от вота в Теарце, където право на глас имаха 711 души. За ВМРО-ДПМНЕ са гласували 149 души, а за СДСМ 245, за ДСИ , ДПА и Албанският алианс по един и за ВМРО за Македония - 2.

За да имаше промяна в разпределението на мандатите в новия парламент СДСМ трябваше да спечели 305 гласа повече от партията на Никола Груевски ВМРО-ДПМНЕ.

По време на вчерашният вот в Теарце имаше множество наблюдатели от неправителствени организации, които определиха вота като демократичен и без нарушения.

Това означава, че ВМРО-ДПМНЕ ще има 51 мандати в 120-местния парламент, СДСМ - 49, Демократическият съюз за интеграция - 10, Движението "Беса" - 5, Албанският алианс - 3 и Демократическата партия на албанците двама народни представители.

Разликата между ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ е около 20 000 в полза на формацията на Груевски. 

Оставете коментар