Сряда, 23 Май 2018
Сряда, 23 Май 2018

Асанж за доклада на ЦРУ: Истинската цел на администрацията на Обама е да компрометира Тръмп

Асанж за доклада на ЦРУ: Истинската цел на администрацията на Обама е да компрометира Тръмп

Представители на WikiLeaks дадоха пресконференция, посветена на доклада на американското разузнаване за намесата в президентските избори в САЩ, която RT предаде като текстова транслация

В материалите от разследването се твърди, че порталът публикувал вътрешнопартийна кореспонденцията на демократите, която бил получил от руските специални служби. Убедителни доказателства за тези твърдения няма.

Предлагаме части от пресконеренията по часове, както бе транслирана.

18:08 Асанж говори за някаква Шевченко, която американските медии, наричат един от руските хакери. Но в доклада на ЦРУ и в американската преса сведенията за нея са противоречиви. "Аз препоръчвам да се обърне внимание на това момиче“, подчерта той.

18:05 В американската преса публикациите на части от доклада се появиха в четвъртък, но това не може да се нарече изтичане. "Това е изливане на информация. Не изтичане, а изливане", подчертава главният редактор на WikiLeaks.

18:00 "Доверието към ЦРУ сред републиканците е паднало с три процента", казва той.

17:56 Защо по-голямо внимание се отделя на хакерите, а не на съдържанието на информацията, пита Асанж.

"Губещата страна има желание да отклони от себе си въпроса за отговорността", каза той.

17:50 На въпрос за това дали Асанж е изненадан от победата на Тръмп на изборите в Америка и как той се отнася към него: "В случая на Доналд Тръмп ние имаме работа с дестабилизиращ фактор, който има както положителни, така и отрицателни страни", каза той.

17:43 Главният редактор на  WikiLeaks отбеляза, че вниманието на американската общественост трябва да е привлечено от недобросъвестната политика на Демократическата партия, а не от това кой е раазбил партийните сървъри.

17:41 Според Асанж, елитите не се интересуват от Тръмп, но масите го поддържат.

17:40 Що се отнася до Тръмп, то неговата победа е резултат от „настроението на американското население към елита, който не се вслушва в населението“, казва Асанж.

17:33 Сега най-важното е да се избегне унищожаването на исторически документи, свързани с някои епизоди на президентството на Барак Обама, продължи той. "Унищожаването на тези документи е престъпление срещу човечеството", заяви Джулиан Асанж.

17:31 Въпрос задава коресподент на CNN. Той също се интересува от източниците на информация на сайта. "Пред нас стои задачата да защитим нашите източници. Но ако в тази роля бяха държави, ние бихме правили това значително по-малко активно", каза главният редактор на WikiLeaks.

17:28 "Нашите източници за американските избори не са държавни служители", каза Асанж в отговор на въпрос за произхода на информация на WikiLeaks.

17:26 „Тежестта на доказателствената база на доклада равна на нула. Никакви улики в него няма", каза Асандж.

17:25 Питат Асанж доколко докладът е изфабрикуван от разузнавателните служби. "Това не е нещо, което е фабрикувано, там няма даже опит да се докаже нещо", казва той.

Превод: NBOX.BG

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар