Неделя, 27 Май 2018
Неделя, 27 Май 2018

Чешкият президент: Да дадем на бежанците шампанско и черен хайвер!

Чешкият президент: Да дадем на бежанците шампанско и черен хайвер!

Не могат да работят, умеят само да взимат помощи...

Чешкият президент отново шокира с остро изказване срещу мигрантите. По време на обиколката си из Чехия той заяви, че бежанците идват в Европа само заради социалните придобивки, а не толкова, защото усещат заплаха за живота си там, откъдето бягат.

"Затова и повечето идват в Германия. Те не могат да работят. Направо да им приготвим шампанско и черпен хайвер, за да не се оплакват от храната, която получават", пошегува се Милош Земан в разговор за "Парламентарен лист".

Той се разпали след въпрос на журналисти за това как би коментирал оплакванията на мигранти в Северна Италия за това, че не им работи телевизията, не им харесва храната или пък не получават достатъчно пари.

"Разбира се, че е много важно да имат само цветен телевизор, но също така лангусти, шампанско, черен хайвер и други деликатеси.

Никой не ги кара да работят, така и така повечето от тях не могат и да работят като хората, нямат необходимото образование за това и така се бутат единствено за социални помощи", казва Милош Земан и не приключва с критиките.

"Например сега в Австрия преди няколко дни имаше дискусия за това, че австрийският фермер, който цял живот е работил честно, ще взима пенсия, която е по-ниска, отколкото помощта за мигрантите.

Мисля, че това е несправедливо и би трябвало да бъде отменено", казва Милош Земан.

budnaera.com

Оставете коментар