Понеделник, 21 Май 2018
Понеделник, 21 Май 2018

Аржентина: 128-годишен мъж твърди, че е Адолф Хитлер

Аржентина: 128-годишен мъж твърди, че е Адолф Хитлер

"Бях обвинен в много престъпления, които никога не съм извършил..."

Един възрастен човек от град Салта в Аржентина твърди, че е скандалният немски диктатор Адолф Хитлер и че е прекарал последните 70 години в укриване.

В интервю за ултра-консервативния вестник "Ел Патриота" натурализираният германски имигрант обяснява, че е пристигнал в страната през 1945 г. с паспорт, идентифициращ го като Херман Гюнтерберг.

Той твърди, че паспортът му е фалшив, произведен от Гестапо към края на войната и че всъщност той е бившият нацистки лидер Адолф Хитлер.

Той казва, че е решил да се разкрие, след като израелските тайни служби официално са изоставили своята политика на преследване на бивши нацистки военнопрестъпници миналата година.

"Бях обвинен в много престъпления, които никога не съм извършил. Поради това трябваше да прекарам повече от половината от живота си, криейки се от евреите, така че вече имам наказание."

Възрастният мъж твърди, че се готви да публикува автобиографията си, за да възстанови обществения си образ.

 "Бях описан като лош човек само защото загубихме войната. Когато хората четат моята версия на историята, това ще промени начина, по който ме възприемат."

Той казва, че книгата му ще бъде написана под името Адолф Хитлер и ще бъде готова за разпространение през септември.

Много хора, включително и 55-годишната му съпруга Анджела Мартинес вярват, че Херман Гутерхербер не е истинският Адолф Хитлер, но просто страда от деменция.

Г-жа Мартинес  твърди, че съпругът й никога не е говорил за Хитлер до преди приблизително две години, когато е започнал да проявява признаци на болестта на Алцхаймер.

"Понякога той забравяше кой и къде е. Той изглеждаше като в транс и започваше да говори за евреи и демони. След това се връщаше към нормалното". Тя вярва, че съпругът й вероятно е бил нацист и че може да се чувства виновен за миналото си, но е убедена, че не е Хитлер. Съпругата на г-н Гюнтерберг твърди още, че старецът просто започва да губи ума си.

Въпреки че твърдението на възрастните хора изглежда доста спорно, те предизвикаха оживено разискване в Израел и в американската еврейска общност, относно бъдещето на оцелелите нацистки военнопрестъпници.

Мосад доказа своята амбиция и глобален обхват в миналото със залавянето на нацисткия военнопрестъпник Адолф Айхман през 1960 г. в Аржентина, но през последните години изостави тази мисия.

Центърът Визентал, който все още се опитва да открие и преследва нацистки престъпници, публично критикува Израел през март, заявявайки, че еврейската държава едва си сътрудничи с неговата мисия.

Повече от 70 години след края на Втората световна война няколко държави и институции все още се опитват да открият и преследват оцелелите нацисти, а повечето от тях със сигурност ще умрат, без да бъдат наказвани за престъпленията си.

Превод: NBOX.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар