Петък, 20 Юли 2018
Петък, 20 Юли 2018

САЩ увеличават срока за издаване на визи за руските граждани

САЩ увеличават срока за издаване на визи за руските граждани

По този начин се оказва натиск на Москва, заяви официалният представител на руското Министерство на външните работи на Мария Захарова

Срокът за издаване на американски визи на руските граждани през последните месеци значително се увеличи и това не е свързано с решението на Русия да намали броя на дипломатическите служители на САЩ, а единствено с желанието на Вашингтон да окаже натиск върху Москва, предава ТАСС. Това заяви официалният представител на руското Министерство на външните работи на Мария Захарова в ефира на телевизионния канал „Россия 1“. 

„Най-смешното е, че за последните 4-5 месеца срокът за издаване на визи се увеличи няколко пъти. Ако по-рано разговорът с американците се насрочваше до 10 дни след подаването на всички документи, то сега той се провежда след месец и половина“, обясни Захарова. 

Според нея всички изявления, че удължаването на срока за издаване на американски визи е свързано с решението на Москва да намали броя на американските дипломати представляват „вътрешнополитически игри в САЩ“. 

Оставете коментар