Сряда, 19 Септември 2018
Сряда, 19 Септември 2018

Швейцария променя данъчното законодателство

Швейцария променя данъчното законодателство

Нови правила в данъчното си законодателство

Конфедерация Швейцария променя правилата си в данъчното законодателство, съобщават от посолството на България в Берн до Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Ето какво съобщават от ИАНМСП:

Целта е да бъдат запознати българските компании и лица, които имат бизнес отношения с Швейцария. Изменя се начина на изчисляване на гаранционната престиция на данъчно задължените лица, които нямат местоживеене или местоседалище в Швейцария.

До момента тези лица дължаха при вписването си в ДДС регистъра гаранционна престиция, която се заплаща кеш или чрез издаване на банкова гаранция в Швейцария. Гаранцията бе в размер на минимум 5 000 и максимум 250 000 швейцарски франка.

От 1 август 2017 година изчисляването на гаранционната престиция се прави:

- 3% от очаквания облагаем оборот в страната ( без износа)

- Минимум 2 000 швейцарски франка

- Максимум 250 000 швейцарски франка

От 1 януари 2018 година чуждестранните предприятия са задължени вече да плащат ДДС в Швейцария при реализиран годишен оборот от 100 000 швейцарски франки в световен мащаб, доколкото част от него е направена и в страната. До сега се изискваше оборотът от 100 000 швейцарски франка да бъде реализиран само в Швейцария.

От 1 януари 2019 година и всички, които изпращат от чужбина за конфедерацията т.нар. малки пратки освободени от вносно мито, ще са задължени да плащат ДДС при достигане на сумата от най-малко 100 000 швейцарски франка за година.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар