Петък, 21 Септември 2018
Петък, 21 Септември 2018

Откраднаха руски знамена от консулството в Сан Франциско

Откраднаха руски знамена от консулството в Сан Франциско

Русия разкритикува САЩ заради откраднати руски знамена от сградата на руското консулство в Сан Франциско.

"Най-новият позорен случай. В Сан Франциско бяха откраднати знамена от сградата на консулството", заяви в "Туитър" руското посолство, цитирано от ДПА и БТА.

"Настояваме американските власти да върнат държавните ни символи", каза посолството.

По информация на Интерфакс посолството е изпратило официална протестна нота "във връзка със свалените руски знамена в нашата дипломатическа собственост в Сан Франциско, която е под контрола на американските власти".

Персоналът на напусна сградата миналия месец, след като САЩ поискаха от Русия да затвори генералното си консулство в Сан Франциско и да прекрати дейността на търговското си представителство във Вашингтон и на филиала му в Ню Йорк.

В края на декември м.г. администрацията на тогавашния президент Барак Обама експулсира 35 руски дипломати и запорира два обекта на руската мисия в САЩ, като спря достъпа на лица от руския персонал до тях. 

Дипломатическия конфликт между САЩ и Русия с изгонването на дипломати и запор на дипломатическа собственост, започнал миналия декември и разразил се през лятото, най-добре може да бъде описан с цитат от романа "Театър" на Съмърсет Моъм, писа наскоро Ирина Алкснис в РИА Новости: "Никога не прави ненужни паузи! А ако направиш пауза, я протакай и удължавай колкото можеш! Колкото по-велик е един артист, толкова по-големи паузи прави!"

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар