Петък, 21 Септември 2018
Петък, 21 Септември 2018

Ново лазерно оръжие в Китай ще се бори с терористи и екстремисти

Ново лазерно оръжие в Китай ще се бори с терористи и екстремисти

Оръжието ще може да поразява на разстояние от 200 м

Китайска компания създаде лазерно оръжие за борба с терористи и екстремисти. Това съобщи в. "Глоубъл таймс", цитирайки информация от компания („Хунфен”).

Новото оръжие ще може да поразява на разстояние от 200 м.

Новото оръжие ще бъде демонстрирано най-напред от китайската корпорация за авиокосмически науки и промишленост (CASIC) по време на антитерористични учeния на китайски спец части в централната провинция Хъбей.

Лазерът включва оптически мерник, спомагателен източник на захранване, устройство за дистанционно управление на огъня и лазерен излъчвател.

„Лазерното оръжие поразява противника с висока скорост и голяма точност. То е безшумно и при изстрел няма проблясване”, каза в интервю инженер-конструкторът Ян Ачжъ.

Той посочи, че новото средство за борба с екстремисти е по-удобно, защото няма откат. Освен това, поддържането на лазера е много евтино. Очаква се това оръжие да се използва за охрана на участниците на 19-тия конгрес на компартията на Китай, който започва на 18 октомври в Пекин.

Наскоро властите в Синдзян-уйгурския автономен район в Северозападен Китай създадоха приложение за смартфони, чрез което всеки може да съобщи на правоприлагащите органи за подозрителни лица.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар