Петък, 19 Октомври 2018
Петък, 19 Октомври 2018

Европейският съвет подновява санкциите срещу Русия

Европейският съвет подновява санкциите срещу Русия

Доналд Туск обяви подновяването на санкциите срещу Русия

Европейските лидери се съгласиха за подновяване на санкциите срещу Русия. Премиерът Борисов заяви, че България няма да заема крайна позиция.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск разкри, че по време на срещата на върха в четвъртък, страните от ЕС са се съгласили за ново подновяване на икономическите санкции срещу Русия, предаде Франс прес, цитирана от Агенция "Фокус".

„Европейският съюз се обедини за подновяване на икономическите санкции срещу Русия“, се казва в съобщение на полския политик, публикувано в социалната мрежа „Туитър“.

България не бива да заема категорична позиция по въпроса за санкциите срещу Русия, заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, цитиран от БНР.

„По такива важни теми е хубаво да се изслуша Съвета. Едните държави са твърдо да паднат санкциите - Унгария, Гърция. Има и други като Полша, да речем, които са изключително против това да паднат санкциите. И ние като председатели на ЕС трябва да се опитаме да не заемаме крайна позиция“, обясни Борисов в първия ден от срещата на върха на ЕС в Брюксел.

Наложените санкции изтичаха през януари 2018 г., но решението от 14 декември бе да бъдат удължени с нови шест месеца. Причината за това са руските действия в Крим, определени от международната общност като анексия на полуострова.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар