Неделя, 21 Октомври 2018
Неделя, 21 Октомври 2018

Започна разследване за заразеното бебешко мляко със салмонела във Франция

Започна разследване за заразеното бебешко мляко със салмонела във Франция

Мащабно изземване на продукта, произведен от млечния гигант "Лакталис"

Френските прокурори започнаха разследване за заразеното със салмонела бебешко мляко и мащабното изземване на продукта, произведен от млечния гигант "Лакталис", предаде AFP.

Разследването ще се съсредоточи върху възможните обвинения за причиняване на неволни наранявания и застрашаване на живота на други хора, но също така и за възможни измами и неуспехи при извършването на изземване на продукта, казал източник от средите на прокуратурата на агенцията.

Разследването беше съобщено за първи път от френското списание „Поан“.

Компанията "Лакталис", един от най-големите производители на млечни продукти в света, нареди на 10 декември първото голямо изтегляне на продукция от пазара - почти 7 000 тона пакети, произведени от фабриката в Краон, северозападна Франция.

По това време не се знаеше колко голяма част от потенциално опасното сухо мляко е била консумирана или е била в магазини по целия свят и обяви второ, по-широко изтегляне на продукти на 21 декември.

Изваждането от пазара на продукти засегна потребителите в страни като Китай, Пакистан, Бангладеш, Великобритания и Судан, което показва обхвата на компанията и трудностите при проследяването на всички потенциално опасните стоки.

Симптомите на салмонелата включват тежка диария, стомашни спазми и повръщане. Болестта - причинена от чревни бактерии от селскостопански животни - е опасна за много младите и възрастните хора, тъй като може да доведе до тежка дехидратация.

Общо 35 деца са боледували от салмонела във Франция от август - необичайно висок брой, който накара здравните власти да действат като при епидемия от заболяването.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар