Петък, 17 Август 2018
Петък, 17 Август 2018

Започна разшифроването на черните кутии на разбилия се руски самолет

Започна разшифроването на черните кутии на разбилия се руски самолет

Специалистите от Международния авиационен комитет са започнали анализ на данните от черните кутии на разбилия се край Москва пътнически самолет Ан-148, предава РИА "Новости", цитирана от "Фокус".

В лабораторията са доставили и двете черни кутии - речева та и параметричната.

От комитета отбелязаха, че черните кутии са силно повредени и състоянието им ще се разбере едва при тяхното отваряне.

Самолетът Ан-148 на „Саратовски авиолинии" Москва-Орск се разби в неделя няколко минути след излитането си от летище „Домодедово" с 65 пътници и шестима души екипаж. Всички загинаха.

Свързани статии (по етикет)

  • Марокански лайнер се сблъска с турски самолет на летище в Истанбул

    Пътнически самолет на мароканската авиокомпания Роял еър Марок се е сблъскал с лайнер на авиокомпанията "Търкиш еърлайнс" на летище Ататюрк в Истанбул, съобщи вестник "Хюриет", цитиран от ТАСС и БТА.

  • 7 начина да летите по-евтино

    Въздушният транспорт продължава да е най-сигурният, а често и единствената алтернатива за по-далечни пътувания. Предвид на увеличението в цената на самолетното гориво и опитите на компаниите да налагат нови такси на пътуващите, ето какво да правите:

  • Румен Петков: Самолет е излетял непроверен от Летище София

    На 13 юли самолет е излетял от летище "София" без проверка от граничните власти - ще бъда щастлив, ако ме опровергаят, обяви председателят на АБВ Румен Петков на пресконференция.

Оставете коментар