Сряда, 22 Август 2018
Сряда, 22 Август 2018

Германия планира пилотен проект с безплатен градски транспорт, за да се справи с мръсния въздух

Германия планира пилотен проект с безплатен градски транспорт, за да се справи с мръсния въздух

Все още не се знае как градовете ще се справят с исканията за безплатни услуги или за технологии за автобусите

В Германия ще започне пилотен проект за въвеждането на безплатен градски транспорт, за да бъде решен проблемът с мръсния въздух, предава New Europe.

Сред градовете фигурират Бон, Есен, Рейтлинген, Манхайм и Херенберг. Плановете все още не са обсъдени на местно равнище. На практика кметът на Бон Ашок Шридхарян е бил уведомен за плановете едва в края на миналата седмица.

Все още не се знае как градовете ще се справят с исканията за безплатни услуги или за технологии за автобусите. В момента повечето градове използват дизелови превозни средства в градският транспорт. Въпросът е цената, защото продажбите на билети покриват половината от стойността на градския транспорт.

Германия получи официално предупреждение от европейския комисар по околната среда Кармену Веля, която заяви, че страната не се справя с емисиите от въглероден и азотен оксид, предаде Фокус.

Брюксел е дал на Германия и на 8 други страни-членки краен срок да представят ясна пътна карта как да подобрят стандартите за качеството на въздуха.

 

Свързани статии (по етикет)

  • Германия въвежда трети пол

    Германското правителство одобри въвеждането натрети пол в официалните регистри, като човек ще има възможност да се вписва като "различен", предаде Асошиейтед прес.

  • Ремонти променят движението в София

    Градският транспорт е с променени маршрути на някои линии

  • В Германия се търсят 1.21 милиона работници

    Свободните работни места в Германия достигнаха най-високата си регистрирана някога стойност през второто тримесечие на годината, подчертавайки силата на трудовия пазар, който дава тласък и на ръста в заплатите в най-голямата европейска икономика.

Оставете коментар