Вторник, 25 Септември 2018
Вторник, 25 Септември 2018

Откриха петрол в Черно море

Откриха петрол в Черно море

Получените резултати дават увереност за откриването на най-голямото петролно-газово находище в руската акватория на Черно море

"Роснефт" и Eni са завършили проучванията на лицензионен участък от Черно море- "Западно-Черноморска площадка".

Установено е с голяма вероятност в участъка да има сериозни залежи на петрол. Проучванията са водени от платформата Scarabeo-9, която е собственост на компанията Saipem.

Според резултатите, залежите са около 576 милиона тона петрол. Дълбочината на Черно море в района на сондажа е 2109 метра, а с дълбочината на сондиране достига 5265 метра.

Получените резултати дават увереност за откриването на най-голямото петролно-газово находище в руската акватория на Черно море, съобщи "Финансови вести". Според прогнозите, в целият участък на руския шелф в Черно море има запаси от над 2 милиарда тона петрол и 1.4 трилиона м3 природен газ.

 

Свързани статии (по етикет)

  • Петролът поевтиня в азиатската търговия

    Котировките на петрола се понижиха днес в азиатската електронна търговия заради не особено мащабните последици от бурята Гордън в САЩ за петролните съоръжения и оценките за по-малко от първоначално очаквано свиване на американските запаси.

  • "Тотал" се изтегля официално от Иран

    Френският петролно-газов гигант "Тотал" официално прекратява дейността си в Иран, след като САЩ заплашиха, че ще наложат санкции на компаниите, които правят бизнес в страната, съобщава БТА, цитирайки иранския министър на петрола Биджан Намдар Зангане.

  • Цената на петрола на ОПЕК се повиши до 70,27 долара за барел

    Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) в петък се повиши до 70,27 долара за барел, информира днес на сайта си картелът.

Оставете коментар