Вторник, 25 Септември 2018
Вторник, 25 Септември 2018

Twitter обяви забрана за рекламиране на предлагане на криптовалути

Twitter обяви забрана за рекламиране на предлагане на криптовалути

Ние се ангажираме да гарантираме сигурността на общността на Twitter

Микроблог мрежата Twitter обяви забрана за рекламиране на предлагане на криптовалути, което понижи цената на биткойна под 8000 долара. Така Twitter последва примера на Google и Facebook, които по-рано тази година забраниха рекламирането на криптовалути, за да предпазят потребителите от измами.

"Ние се ангажираме да гарантираме сигурността на общността на Twitter“, заяви социалната мрежа в изявление.

"Във връзка с това ние въвеждаме нови правила за рекламите в Twitter, свързани с криптовалутите. По силата на тези нови правила се забранява рекламирането на първични предлагания на криптовалути, както и продажба на дигитални токени", пише още в официалното изявление.

Целта на мярката е да се предотвратят евентуално измами и загуби на потребители на микроблог платформата.

 

Свързани статии (по етикет)

  • IT-гигантите с нова вълна от изтриване на акаунти

    Американските технологични гиганти Facebook, Twitter и Google премахнаха стотици профили, разпространяващи "иранска пропаганда" в интернет, предаде Ройтерс.

  • Криптовалутите се сринаха

    Срив в цените на криптовалутите – стойността на най-популярната продължава да се задържа ниска през последните седмици. Рекордните стойности за биткойн от 18-20 хил. долара за брой бяха достигнати в края на миналата година и началото на тази. Сега цената е три пъти по-ниска и се задържа около 6000 долара.

  • Три ареста в Китай за кражба на $87 млн. в криптовалути

    Китайската полиция е арестувала трима заподозрени, за които се твърди, че са откраднали 600 милиона юана ($87 млн.) чрез хакване на притежатели на биткойни и други криптовалути, предаде АФП, цитирайки държавни медии.

Оставете коментар