Четвъртък, 19 Април 2018
Четвъртък, 19 Април 2018
Скрипал е бил отровен с гел

Скрипал е бил отровен с гел

Веществото, с което е отровен Скрипал, е било под формата на прозрачен гел без мирис, нанесен върху дръжката на входната врата.

Британската преса съобщава днес нови подробности за отравянето в Солсбъри на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, предава БНР. 

Mail on Sunday цитира британските служби за сигурност, според които веществото от типа "Новичок" е било под формата на прозрачен гел без мирис и е било нанесено върху дръжката на входната врата на дома на Скрипал рано сутринта на 4 март. 

Изданието твърди още, че "руски агенти" са наблюдавали семейство Скрипал в продължание на две седмици и са решили да извършат нападението в неделя, за да се избегне възможността до дръжката на вратата да се докосне пощальон или някой друг външен човек. 

Вестникът твърди още, че в деня на отравянето в болницата съвсем случайно е имало лекари, които са били на обучение за подпомагане на жертви на химически оръжия. 

Като противоотрова те са използвали атропин и други медикаменти, одобрени от лабораторията в Портън Даун. 

Свързани статии (по етикет)

  • Юлия Скрипал е изписана от болницата

    33-годишната Юлия е била изписана в понеделник и откарана на секретно място, докато баща ѝ Сергей Скрипал остава в болницата, съобщи БНТ.

  • Сергей Скрипал излезе от кома

    Бившият руски полковник от ГРУ Сергей Скрипал е излязъл от критичното за живота му състояние след отравянето с нервно-паралитично вещество.

  • Анатолий Макаров: "Скрипал" е най-ясният пример за безскрупулната война, която западните служби водят срещу Русия

    "Що се отнася до самата история със случая „Скрипал“, ще ви кажа веднага, че това е наистина геополитическа провокация на Великобритания срещу Русия с цел колкото може по-силно да вбие клин между Русия и Запада. Бих искал да задам един въпрос: какъв интерес имаше Русия в навечерието на президентските избори и в навечерието на Световното първенство по футбол, което ще се проведе през лятото, да прави такова убийство на своя гражданин, бивш шпионин, по-късно станал английски разузнавач, да го убива в Лондон", заяви пред "Фокус" Анатолий Макаров, посланик на Русия в България.

Оставете коментар