Вторник, 25 Септември 2018
Вторник, 25 Септември 2018

Чешката министърка подаде оставка заради обвинения в плагиатство

Чешката министърка подаде оставка заради обвинения в плагиатство

Министърката на правосъдието на Чехия Татяна Мала подаде оставка само две седмици след като пое поста заради обвинения в плагиатство при написването на дипломната си работа, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Тя положи клетва на 27 юни заедно с цялото коалиционно правителство начело с премиера милиардер Андрей Бабиш. Мала сама обяви оставката си пред журналисти в Прага.

"Против мен се води кампания и затова реших да не преча на работата на неотдавна назначеното правителство. Отхвърлям всички обвинения в плагиатство, те в никакъв случай не съответстват на действителността", каза тя, цитирана от пражкия вестник "Млада фронта днес".

Мала посочи, че в последно време е станала обект на злобна кампания в медиите, и смята, че това е свързано с желанието на някои опозиционни политически сили да дискредитират политическото движение "Действие на недоволните граждани" (АНО), оглавявано от Бабиш.

Според източници от правителството правосъдното министерство временно ще бъде поето от самия премиер.

В някои медии се появиха твърдения, че Татяна Мала е използвала в дипломната си работа пасажи от научни трудове на други автори. Това бе потвърдено и от някои експерти.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар