Петък, 21 Септември 2018
Петък, 21 Септември 2018

Ураганът „Флорънс“ удари източното крайбрежие на Щатите

Ураганът „Флорънс“ удари източното крайбрежие на Щатите

Очакват се катастрофални наводнения в Северна Каролина

Ураганът „Флорънс“ вече е над американския щат Северна Каролина и се очаква да се приземи съвсем скоро, като тропическа буря от 1 степен.

Очаква се той да причини катастрофално наводнение, предава Fox News.

Властите в крайбрежния град Ню Берн се опитват да спасят 150 души, които са се оказали заклещени от бурята, съобщава медията.

„Флорънс“, към 12:00 часа българско време и 6:00 ч. местно, е бил на около 16 километра от град Уилмингтън.

Независимо че ветровете на бурята леко са се отслабили с приближаването до сушата, губернаторът на щата Северна Каролина Рой Купър не отмени предупреждението. „Не се отпускайте, не бъдете безгрижни. Бъдете нащрек. Това е мощна буря, която може да убива. Днес заплахата става реалност“, заяви Купър.

Силният вятър и поройните дъждове наводниха пътища,  изпочупиха дървета и оставиха десетки хиляди хора без ток. Скоростта на ветровете достига 165 километра в час. Над 1000 полета в района са отменени.

Освен за трите щата - Северна Каролина, Южна Каролина и Вирджиния, които са пряко засегнати от урагана, извънредно положение е обявено още в Джорджия, Мериленд и в района на Вашингтон.

От българското посолство във Вашингтон призовават сънародниците ни зад граница да се информират непрестанно за ситуацията и при нужда да се свържат с тях.

Снимка: NWSEastern, 06:00 ч. бг време

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар