Неделя, 22 Април 2018
Неделя, 22 Април 2018
Ролята на киселото мляко за женската красота

Ролята на киселото мляко за женската красота

красива кожа, коса и  добра фигура

Женската красота е ценен дар. Тя трябва да бъде съхранявана, пазена и грижите за нея да са на ниво. Въпреки, че естествената красота е най-атрактивна, то малко помощ от природата няма да ни е излишна, за да я подсилим и съхраним по-дълго време естествена. Така от векове целебните и естетични свойства на киселото мляко са използвани и ценени от много страни и народи. Въпреки, че прясното мляко е първичния продукт, от който се добива киселото и то е с по-широко застъпена употреба в козметиката, то киселото не бива да се подценява също!

Едва ли има дама, която да не знае за козметичния навик на Клеопатра да се къпе в прясно мляко. Освен за красива кожа и коса, млякото е полезно и за добрата фигура. То е богато на калций, а именно този минерал спомага образуването на мускули, наместо натрупването на мазнини в тялото. Съдържанието на протеини и мазнини в киселото мляко, както и пробиотици спомагат за хидратирането на косата и кожата. Предпазват ги от вредните влияния на слънцето, вятъра и радиационните излъчвания.

Кожата на лицето, ръцете и тялото е дълбоко подхранена от киселото мляко.

Тя е тонизирана и гладка, защото именно млякото спомага за запазването на нейния мастно киселинен слой. Така се получава вид запечатване на влагата в кожата и тя е защитена и еластична. Дамската красота изисква всекидневни грижи, затова трябва да се грижите за нея и у дома, в домашни условия. Един от най-добрите методи е грижата, чрез маски с кисело мляко в състава им. За тях най-добре е да ползвате домашно подквасено кисело мляко, защото то е пълномаслено и би трябвало да е направено от прясно мляко без преработки. Така всички полезни вещества са запазени в състава му.

Ако все пак сте затруднени да намерите домашно прясно мляко и да си подквасите или да си купите направо домашно подквасено кисело мляко, то поне купувайте за домашните си маски пълномаслено мляко с поне 4,5% масленост. Ето и някой добри идеи за домашно разкрасяване.

Пилинг маска с кисело мляко и морска сол

За тази пилинг маска ви трябват кофичка пълномаслено кисело мляко, около 20 грама ситна морска сол. Ако морската сол не е достатъчно ситна, постарайте се да я натрошите! Смесвате двете съставки добре и с кръгообразни движения нанасяте по кожата на тялото. Така ще отстраните всички мъртви клетки и ще съживите кожата си за нов живот! Не нанасяйте на места, като лицето и около очите, защото е опасно.

Маска за лице с кисело мляко

Тази маска е предимно за мазен тип кожа. С нея определено ще разкриете женската красота на лицето си. За да я забъркате смесете 50 грама кисело мляко, 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица извара и сока от половин лимон. Трябва да се получи нещо, като крем. Почиствате лицето с тоник и нанасяте маската, като около очите не нанасяте! Оставяте да подейства поне 15 минути и изплаквате обилно с хладка вода. Така кожата ви ще засияе.

Източник: http://lifetime.bg/

Оставете коментар