Сряда, 20 Юни 2018
Сряда, 20 Юни 2018

Не казвайте тези неща на жена, която не иска деца

Не казвайте тези неща на жена, която не иска деца

Тези жени често са съдени от обществото, което смята, че не е редно тя да не иска да бъде майка

Смятаме, че всяка жена е естествено някой ден да стане майка, да даде живот на ново човешко същество. Но има и такива, които не мечтаят да родят и не смятат, че това е най-важната мисия в живота им. Те имат други планове за себе си, които не включват бутането на количка, неспането и безкрайните тревоги. 

Тези жени често са съдени от обществото, което смята, че не е редно тя да не иска да бъде майка. Но всеки сам избира как да изживее живота си и какво да прави с него. Ето какво не трябва да казвате на жената, която не иска да роди.

Че ще съжалява по-късно за решението си

Проектирате собственото си мнение върху някой друг, който не е задължен да приеме думите ви като закон. Това е нейна отговорност и не може да знаете бъдещето, затова не предсказвайте какво може да се случи. Също така не забравяйте, че не знаете какво точно се случва в живота й - какви емоционални, финансови и здравословни проблеми има.

Че всички жени желаят да бъдат майки

Това не е истина. И спрете да я питате дали не ревнува от всичките си приятелки и близки, които имат семейства и са щастливи майки. Тя може да се радва на чуждите деца, без да иска да има свои. Освен това, родителството не е лесно. Може би трябва да помислите за ежедневните предизвикателства, с които се сблъскват майките, преди да съдите някого, че иска да ги избегне.

Че ще промени мнението си, когато забременее

Много жени не си представят бременността като най-прекрасния период от живота им, а като нещо непознато, което крие много опасности. Тя не желае да бъде отговорна за живота на това малко същество, което може да расте в нея. Не иска да не може да контролира промените, които се случват с тялото й. Сигурна е в своето решение и не може да го промените.

Че трябва да роди, ако мъжът й го иска

Да имате мъж, който ви обича и цени, е прекрасно. Но ако тя не иска да има деца и е твърда в решението си, тогава ще търси партньор, който е на същото мнение като нея. За да бъде една връзка успешна, и двамата души в нея трябва да желаят едни и същи неща и да гледат в обща посока.

Източник: iwoman.bg

Оставете коментар