Петък, 20 Юли 2018
Петък, 20 Юли 2018

Експеримент с ръкостискане показва колко здраво е сърцето ни

Експеримент с ръкостискане показва колко здраво е сърцето ни

Слабото ръкостискане може да е ранен знак за проблеми със сърцето, съобщи Прес асосиейшън.

 

Учени от университета "Куин Мери" установиха връзка между слабото ръкостискане и промени в структурата и функционирането на сърцето. Хората с "меки" ръце по-често имат уголемени и увредени сърца.

Силното ръкостискане, от друга страна, е свързано с по-голямо количество кръв, което изпомпва сърцето, и по-здрав сърдечен мускул. Това намалява риска от сърдечносъдови инциденти като инфаркт или инсулт.

"Ръкостискането е евтин и много лесен начин за определяне на хората, които са застрашени от сърдечносъдови заболявания", твърди ръководителят на екипа проф. Стефен Питърсън.
 
За изследването си учените са накарали участниците да стискат три секунди устройство, наречено динамометър.

 

Свързани статии (по етикет)

  • Защо трябва да ядем повече портокали?

    Австралийски учени препоръчаха да ядем портокали всеки ден, защото те предпазват от  дегенерация на макулата, съобщи сайтът Юрик алърт.

  • Куркумата забавя растежа на туморите

    Куркуминът - основната съставка на куркумата, може да засили ефикасността на лекарствата срещу рак, защото забавя растежа на туморите, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на американски учени.

  • Нов алгоритъм на Google ще предсказва смъртта

    Специалисти от Google са разработили алгоритъм, който може да анализира здравното състояние на пациенти и да прогнозира с висока точност кога ще настъпи смъртта им, съобщава Bloomberg.

Оставете коментар